Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Посета делегације Савета Федерације Републици Србији

Чланови Одбора за спољне послове са колегама из Русије

На састанку са делегацијом Комитета за међународне послове и Комитета за одбрану и безбедност руског Савета Федерације, чланови Одбора за спољне послове српског парламента истакли су пријатељске односе и добру сарадњу две земље. Гости из Русије поновили да ће наставити да подржавају Србију по питању КиМ.

Љубиша Стојмировић, члан Одбора за спољне послове, истакао је да две земље вежу традиционално пријатељски и добри односи, чему сведочи обележавање 180 година дипломатских односа ове године.

Чланови Одбора за спољне послове са колегама из Русије
Чланови Одбора за спољне послове са колегама из Русије

Стојмировић је, како се наводи у саопштењу парламента, указао и на податак да је Посланичка група пријатељства са Русијом у Народној скупштини најбројнија и додао да то додатно говори о чињеници да Србија у Русији види искреног и великог пријатеља.

Захвалио је Русији на принципијелном ставу у погледу непризнавања једнострано проглашене независности Косова, као и на подршци у међународним парламентарним организацијама.

Подсетио је да се 2019. године обележава 800 година аутокефалности СПЦ и изразио наду да ће нашу земљу тим поводом посетити високи званичници Русије, и да ће тада присуствовати и званичном отварању Храма Светог Саве, који се ради, између осталог, и уз помоћ те земље.

Климов: Две земље спајају историјске чињенице

Заменик председника Комитета за спољне послове Савета Федерације Андреј Климов је истакао да упркос географској удаљености, две земље спајају историјске чињенице, пре свега верска блискост, културно наслеђе, као и добри билатерални односи.

Климов је нагласио да је сарадња двеју држава на одличном нивоу и указао да ће Русија остати при чврстом ставу по питању непризнавања Косова, као и да ће његова земља наставити да подржава Србију по том питању у међународним организацијама.

Како се наводи у саопштењу, члановима одбора обратио се и заменик председника Комитета за одбрану и безбедност Савета Федерације Алексеј Кондрјатев.

Народни посланици Стефана Миладиновић, Јован Палалић и Никола Савић су на састанку захвалили Русији на принципијелном ставу по питању територијалног суверенитета и интегритета Србије, као и на досадашњој подршци Русије на међународним форумима и нагласили да Србија ни по коју цену неће уводити санкције братској држави.

Извор: http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/1/politika/3185482/clanovi-odbora-za-spoljne-poslove-sa-kolegama-iz-rusije.html

Категорије: Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти