Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Посета делегације Росгвардије Републици Србији

Стефановић и Меликов разговарали о наставку и јачању сарадње у борби против тероризма, екстремизма и организованог криминала

 
Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић разговарао је данас у Београду са првим замеником директора – врховног команданта Федералне службе војске националне гарде Руске Федерације (Росгвардија) Сергејем Меликовим о наставку и јачању сарадње у борби против тероризма, екстремизма и против организованог криминала...
 
 
 

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић разговарао је данас у Београду са првим замеником директора – врховног команданта Федералне службе војске националне гарде Руске Федерације (Росгвардија) Сергејем Меликовим о наставку и јачању сарадње у борби против тероризма, екстремизма и против организованог криминала.

„За нас су посебно важна искуства која Росгвардија има са феноменом страних терористичких бораца, у спречавању радикализације и спречавању извршења најтежих кривичних дела везаних за тероризам. Oва јединица се, попут наше Жандармерије, на територији Руске Федерације супротставља и најтежим облицима криминала и испуњава задатке који се тичу осигурања безбедности и сигурности грађана Русије, због чега је важна размена искустава и у тој области“ рекао је Стефановић.

Министар је навео да се током прошлогодишње посете Центру за обуку Росгвардије и дивизије Держински упознао са опремом и обукама ове јединице.

„Данас су они наши гости и са Жандармеријом договарају модалитете сарадње и врсте заједничких обука које би допринеле да наша јединица буде још ефикаснија у спровођењу свакодневних задатака. Ова посета је добра прилика за размену искустава које јединице наших земаља имају, а која би допринела јачању безбедности и грађана Србије и Руске Федерације“ закључио је Стефановић.

Први заменик директора – врховног команданта Росгвардије Меликов истакао је да је ова посета добра прилика за припаднике Росгвардије да размене искуства са припадницима Жандармерије.

„Ми свакако можемо бити корисни једни другима управо због искуства које поседујемо“, рекао је Меликов.

Он је подсетио да се ове године у Русији одржава Светско првенство у фудбалу.

„Наша служба активно учествује у осигурању безбедности свих 11 градова у којима ће се првенство одржати. Улажемо огромне напоре и спремни смо да се по окончању првенства сретнемо са српским колегама и са њима поделимо искуства у области осигурања безбедности“, рекао је Меликов, који је српској репрезентацији пожелео добар пласман.

Меликов је закључио да је посета Росгвардије Србији наставак сарадње чије је основе поставио министар Стефановић током прошлогодишње посете Руској Федерацији.

Извор: http://www.mup.gov.rs/

Категорије: Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти