У Руском дому у Београду је данас поводом отварања Светског првенства у фудбалу — 2018 одржан пријем на коме су присуствовали и говорили амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Чепурин, заменик директора Руског дома Василиј Галактионов и генерални секретар у кабинету председника Србије Никола Селаковић. Били су присутни и амбасадори других страних амбасада.

«Драги пријатељи, желео бих да кажем да Србија и Русија имају привилегију, јер су од 211 чланица ФИФА само 32 репрезентације отишле на Светско првенство, а међу њима су и наше две репрезентације. Надамо се да ће наше репрезентације учествовати и у финалним утакмицама СП. Желим успех и нашим тимовима и и репрезентацијама земаља наших пријатеља. Не може се десити да Србија лоше одигра јер је талисман (маскота) Светског првенства вучић, кога сам управо поклонио бразилском амбасадору. Кад је талисман такав, Србија мора добро да одигра. Надам се да ће након што Србија изађе из групе и продужи такмичње, и председник Србије Вучић и секретар Селаковић доћи у Москву и одгледају утакмицу тамо. Ми ћемо приказивати све утакмице у којима учествују Србија и Русија овде у Руском дому, и позивамо све заинтересоване да дођу и прате утакмице на нашем великом екрану», рекао је амбасадор Русије Александар Чепурин и захвалио се свима који су дошли.

Поводом Светског првенства у фудбалу отворена је и изложба у Руском дому којом су представљени арене и градови у којима се одржава Мундијал — 2018.

«Велико ми је задовољство и част да могу испред Руског дома да представим изложбу коју су приредили Федерална агенција Россотрудничества и агенција Спутњик поводом СП у фудбалу у Русији. Као што знате, припрема за Мундијал је била невероватан историјски подухват. Од 2010. године када је наша земља добила част да буде домаћин СП — 2018, реконструисано је 12 стадиона у 11 градова Русије. Управо на овим теренима ће се сустрести 32 најбоље репрезентације света да би одлучили која од њих је најбоља. Њима желим фер плеј, а нама да гледамо леп фудбал», рекао је заменик директора Руског дома Василиј Галактионов.

«Велико ми је задовољство да почетак овогодишњег СП могу да пратим управо овде, на овом месту, код наших драгих домаћина. Поздрављам вас све од председника Вучића који је због обавеза мене делегирао да будем овде уместо њега. Уверен сам да ће овај Мундијал да прати све оно што треба да краси спорт, а то је фер плеј, непрестана борба са срцем на терену, и уверен сам да ће репрезентација Србије, а овде видим и представнике пријатељског Бразила који су у нашој групи, дати свој максимум и да се боре онолико колико могу. Желим унапред да честитам Руској Федерацији на ономе што смо досад видели, а што обећава да ће по организацији ово бити најбоље организовано СП до сада. Уверен сам да ће у борби која следи победити спорт, фер плеј, и да ћемо имати прилику да уживамо у добром и квалитетном фудбалу», рекао је генерални секретар у кабинету председника Србије Никола Селаковић.

 

Преузето је са https://srb.news-front.info/