Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Отварање споменика совјетском хероју

У неколико сремских села данас је обележена 70-годишњица победе на фашизмом, а скуповима су присуствовали и амбасадори Руске Федерације и Белорусије Алаксандар Чепурин и Владимир Чушев. Руски амасадор Александар Чепурин је посетио и Градску кућу у Сремској Митровици где је разговарао са градоначелником Браниславом Недимовићем.

Градоначелник Сремске Митровице је захвалио руском амбасадору на посети и обиласку неколико места на територији града која имају изузетан историјски значај за пријатељски однос два народа.

"Искористили смо прилику да се дотакнемо и економских тема и конкретно могућности улагања у Сремску Митровицу. Ту је посебно било речи о области пољопривредне производње са акцентом на развој воћарства и месној индустрији, односно почетку рада "Митроса" који намерава да производњу подигне на изузетно висок ниво који премашују обим највеће производње "Митроса"“ из осамдесетих и деведесетих година", рекао је Недимовић након сусрета са руским амбасадором.

 RTV (Živan Negovanović)

"Наша врата су увек отворена за инвеститоре, а прилике за Митровицу можда буде уколико се и развије „прича“ о инвестицијама аутомобилске индустријие из Русије тако да се стрављамо на располагање за руске инвестиције у Србији", поручио је Недимовић.

Амбасадор Русије Александар Чепурин је нагласио да је превасходни циљ његове посете обележавање годишњице победе над фашизмом

"Морају се чувати успомене на велику победу и сећање на руске и српске хероје који су од фашизма спасили не само свет и Европу, него и сам немачки народ", поручио је Чепурин је подсетио и да ће кроз неколико дана и српски војници продефиловати Црвеним тргом.

Обележавање 70-годишњице победе над фашизмом организовала су месна удружења СУБНОР-а Дивоша, Лаћарка и Мартинаца. У оквиру низа манифестација, уз присустрво амасадора Руске Федерације у Београду Александара Чепурина и амбасадора Белорусије у Београду Владимира Чушева на месном гробљу у Старој Бингули положени су венци и на гроб Михаила Захаровича Галановог, хероја Совјетског Савеза, а потом је у Лаћарку одржана и свечана академија.

Преузето је са http://www.rtv.rs 

29. априла такође су положени венци код споменика совјетским пилотима Хероју Совјетског Савеза ИЛ-2 В.Рашћепкину и В.Курочкину као и пилоту пореклом из Белорусије Хероју Совјетског Савеза капетану В. Гушћи. У церемонији је узео учешће Амбасадор Белорусије у Србији Владимир Чушев.

Категорије: Култура Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти