Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Oдржао се телефонски разговор Министра спољних послова Руске Федерације Сергеја Лаврова и Државног секретара САД Џона Керија

Oдржао се телефонски разговор Министра спољних послова Руске Федерације Сергеја Лаврова и Државног секретара САД Џона Керија

22.априла на иницијативу америчке стране одржао се телефонски разговор Министра спољних послова Руске Федерације Сергеја Лаврова и Државног секретара САД Џона Керија.

Размoтране су могућности међународне подршке, укључујући делатност мониторинг-групе ОЕБС-а у превазилажењу оштре унутрашње кризе у Украјини.

Сергеј Лавров је посебно истакао неопходност предузимање хитних мера од стране актуелних кијевских власти у циљу савесне реализације договора постигнутих у Женеви 17. априла ове године, укидање наредба о коришћењу војске против становништва, разоружавање милитаната из „Десног сектора“ и других ултранационалистичких групација, ослобођење из притвора и прекидање гоњења активиста протестног покрета у југо-истоћним регионима и лансирање не на рећима него на делу свеобухватне уставне реформе.

Џон Кери је тврдио да актуелни кијевски руководиоци већ су изјавили о неопходним корацима у поменутим правцима, међутим конкретних чињеница које потврђују да се ове речи реализују није навео.

Шефови спољнополитичких ресора договорили су се о наставку тесних контаката у вези проблема о којима се водио разговор.

22. априла 2014.године

 

Категорије: Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти