Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Одговор званичног представника МИП Русије А.Лукашевича на питање медија о одлуци НАТО-а да се суспендује сарадња са Русијом у вези са ситуацијом у Украјини

 

 

 

Намера да се ограничи рад на усаглашеним правцима и пројектима сарадње у реаговању на заједничке за земље-чланице Савета Русија-НАТО изазове и претње односно тероризам, гусарење, кризе, екстремизам, природне и техногене катастрофе, као и сарадња у Авганистану и по питању сиријског хемијског наоружања противуречи здравом смислу. У Савету Русија-НАТО нема пројеката и програма сарадње само у интересу Русије или земаља-чланица Алијансе.

Како би се политички дијалог у оквиру Савета Русија-НАТО развијао у сваким околностима са наше стране више пута су се давала неопходна појашњавања укључујући и по мерама обезбеђења сигурности објеката Црноморске флоте у Криму.

Али по свему судећи, надвладала је рефлексија из прошлости која није дозволила да се боље снађу у актуелним дешавањима. Сматрамо опасним покашаје да се у и попут тога компликовану и крхку ситуацију у Украјини унеси «фактор НАТО-а» који ствара допунски елеменат тензија минирајући перспективе нормализације ситуације.

Категорије: Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти