Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Шеф РЖД разговарао с српским руководством

САСТАНАК СА ГЕНЕРАЛНИМ ДИРЕКТОРОМ И ПРЕДСЕДНИКОМ УПРАВЕ РУСКЕ ЖЕЛЕЗНИЦЕ

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са генералним директором и председником управе „Руске железнице“ Олегом Белозјоровом.

 

Председник Вучић је истакао да је веома задовољан досадашњом сарадњом и реализованим пројектима са „Руским железницама“, изразивши наду да ће и убудуће бити настављено са истом праксом и уз поштовање свих договорених рокова. Председник је нагласио да је деоница Стара Пазова-Нови Сад један од приоритетних пројеката, као део стратешког железничког правца од Београда до Будимпеште.

Генерални директор Белозјоров захвалио је председнику Вучићу на његовом личном залагању и подршци у спровођењу пројеката „Руских железница“ у Србији.

Белозјоров је упознао председника Вучића са програмом обуке запослених у српским железницама, у циљу повећања квалификације и размене искустава са руским колегама.

Двојица саговорника размотрила су предлоге за даљу сарадњу у инфраструктурним железничким пројектима у Србији.

Извор: http://predsednik.rs/pres-centar/saopstenja/sastanak-sa-generalnim-direktorom-i-predsednikom-uprave-ruske-zeleznice

 

Меморандум о стратешком партнерству са "Руским железницама"

Михајловићева је оценила значајним данашњи меморандум, и истакла да су све рехабилитоване и реконструисане пруге доказ партнерског односа које Русија и Србија имају.

Олег Белозјоров и Зорана Михајловић
Олег Белозјоров и Зорана Михајловић

"Са руским железницама сарађујемо дуги низ година, посебно на изградњи железница и набавци возова, а будућност наше сарадње произилази из овог меморандума", подвукла је Михајловићева.

Министарка Михајловић и директор "Руских железница" Белозјоров на састанку су разговарали и о диспречерском центру на Топчидеру, пројекту за који су Руси показали инересовање.

"Пројекат диспречерског центра је важан јер желимо да у нашој земљи, осим друмског, и железнички саобраћај постане доминантан", истакла је ресорна министарка.

Генерални директор и начелник управе "Руских железница" Олег Белозјоров рекао је новинарима да ће потписивање меморандума проширити руско-српску сарадњу.

Навео је да су на састанку са српском министарком разматрани нове механизми за државно - приватно партнерство две земље, и додао да би то представљало нови ниво сарадње.

Састанку и потписивању меморандума присуствовао је и амбасадор Русије у Београду Александар Чепурин, који је нагласио да су добри односи две земље коначно употпуњени и добром економском сарадњом.

Објаснио је да се ради о високотехнолошкој сарадњи која је у корист Србије, а која ће и повећати конкурентност две земље.

"Надам се да ће меморандум бити пионир за двострану економску сарадњу која је јако битна", поручио је Чепурин.

Извор: http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/5/ekonomija/3089677/memorandum-o-strateskom-partnerstvu-sa-ruskim-zeleznicama.html

 

Руси се интересују за изградњу пруге од аеродрома до Београда

 
 
(Фото Д. Јевремовић)

Руси су заинтересовани за изградњу пруге од Аеродрома „Никола Тесла” до Београда, речено је данас након састанка министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зоране Михајловић и директора руских железница Олега Белозјорева.

Постоји интересовање Руса за изградњу пруге од Аеродрома „Никола Тесла” ка Београду, што је јако важно будући да је београдски аеродром један од најбрже растућих у овом делу Европе, рекла је Михајловић.

„Изградња те пруге била би значајна за нашу земљу, којој је циљ да даље развија железнички саобраћај”, истакла је Михајловић након састанка са Белозјоревим.

Михајловић и директор руских железница потписали су данас Меморандум о развоју односа стратешког партнерства и заједничке реализације инфраструктурних пројеката на терирорији Србије.

(Танјуг)

http://www.politika.rs/scc/clanak/401061/Rusi-se-interesuju-za-izgradnju-pruge-od-aerodroma-do-Beograda

Категорије: Економија

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти