Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

О састанку Амбасадора Александра Чепурина са Министром одбране Зораном Ђорђевићем

Састанак са руским амбасадором

Министар одбране Зоран Ђорђевић и амбасадор Руске Федерације Александар Чепурин разговарали су о различитим областима одбрамбене сарадње двеју земаља.

На састанку је било речи о предстојећим заједничким војним вежбама, као и о војним аспектима посете премијера Дмитрија Медведева Републици Србији.

Саговорници су констатовали да општи и политички односи Србије и Русије напредују, чиме је интензивирана и сарадња у области одбране. На тај начин, у потпуности су потврђени односи које дефинише Декларација о стратешком партнерству.

На састанку се разговарало и о учешћу делегације Министарства одбране и Војске Србије на Међународном војно-техничком форуму „Армија 2016“ у Кубинку, што ће знатно убрзати пројекте у области војно-техничке сарадње у наредном периоду.

Министар Ђопђевић је још једном захвалио на помоћи коју Русија пружа Србији у борби за очување територијалног интегритета и суверенитета на простору Косова и Метохије, али и на подршци нашим напорима да остваримо пуноправно чланство у ЕУ као спољно-политички приоритет, уз истовремене одличне односе са свим партнерима и на Истоку и на Западу.

Министарство одбране

Категорије: Економија Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти