Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

О састанку Александра Чепурина и Александра Вучића

Први потпредседник Владе Александар Вучић истакао је у разговору са амбасадором Руске Федерације Александром Чепурином 7. новембра да је унапређење пријатељских односа са Москвом приоритет ове Владе и да неће дозволити да ти односи буду нарушени.Теме састанка биле су припреме за предстојеће значајне посете Србији руских званичника, министра одбране Сергеја Шојгуа и генералног директора Гаспромњефта Алексеја Милера, што, како су оценили Вучић и Чепурин, представља изузетну прилику да се разговара о унапређењу сарадње Србије и Русије.

Током разговора, како се наводи у саопштењу, разјашњене су недоумице око изјава српских званичника о сарадњи са Руском Федерацијом.

Потпредседник Вучић је нагласио да је унапређење пријатељских односа са Москвом приоритет ове Владе и да неће дозволити да ти односи буду нарушени.

Вучић и Чепурин разменили су и ставове о изборима на Косову и Метохији одржаним прошле недеље, као и о недавном састанку у Бриселу.

Амбасадор Чепурин је поновио подршку Руске Федерације територијалном интегритету и суверенитету Републике Србије, наведено је у саопштењу.

 

Преузето са Taнјуг, Политика.

Категорије: Економија Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти