Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

О разговору Сергеја Лаврова са Џоном Керијом

3. маја на иницијативу америчке стране био је одржан телефонски разговор Министра иностраних послова Русије Сергеја Лаврова са Државним секретаром САД Џоном Керијом.

Сергеј Лавров је истакао да казнена операција на Југо-Истоку Украјине гура земљу у братоубилачки сукоб. Министар је позвао САД да употребе сав свој утицај да натера кијевски режим који они бране и који је објавио рат против сопственог народа да хитно прекине борбене акције у југоисточним регионима, да повлаче војску и да ослободи учесника протестних манифестација.

Са руске стране такође је била истакнута важност максималног искоришћавања посредничког потенцијала ОЕБС-а ради тога да би актуелне кијевске власти обезбедили испуњавање обавеза из Женевске изјаве од 17. априла о.г., а и такође искоришћавања овог потенцијала у контексту доприноса деескалацији напетости и успостављању општенационалног дијалога, пре свега о уставној реформи. Шанса за то још увек има уз услов одговарајућег учешћа у овом процесу свих региона и уз услов да се узму под контролу терористе из „десног сектора“, који су учинили крваву тучу у Одеси.

 

3. маја 2014. године

Категорије: Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти