Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Н.Поповић: «Србија никада неће увести санкције Русији»

ПОПОВИЋ: «СРБИЈА НИКАДА НЕЋЕ УВЕСТИ САНКЦИЈЕ РУСИЈИ»

 

«Желимо најбољу сарадњу са Америком, али то не значи да треба да се одрекнемо сарадње са Русијом, са којом имамо историјско пријатељство и која је један од најважнијих политичких и економских партнера Србије», поручио је Ненад Поповић, министар за иновације и технолошки развој.

 

Министар Ненад Поповић (фото : Лола Ђорђевић)
 

Он је, на састанку са студентима Northeastern Универзитета из Бостона, истакао да се Србија по многим питањима угледа на Сједињене Америчке Државе и Европску унију.

«Желимо да изградимо отворено друштво, да имамо снажне институције, највиши степен слободе медија и људских права, јаку економију и слободно тржиште. То је пре свега важно због грађана Србије», рекао је Поповић.

Упитан да прокоментарише сарадњу Србије и Русије у светлу вођења «јединствене спољне политике ЕУ» и могућег увођења санкција Русији, Поповић је поручио да «Србија никада неће увести санкције Русији».

«То је јединствен став председника Вучића и Владе Србије и он је непромењив. Увођење санкција Русији штетило би пре свега економији Србије. Ми смо једина земља на свету која нема царине за извоз на руско тржиште и наш извоз у Русију из године у годину расте. Руско тржиште је наша шанса за раст економије и отварање нових радних места», навео је Поповић.

 

састанак министра Поповића и судената политичких наука Северноисточног Универзитета (Northeastern University) из САД,

Министар Поповић је истакао да је дијалог кључан за постизање мира и стабилности у региону, и да је Србија посвећена развоју сарадње са свим својим суседима. Министар Ненад Поповић данас је у Влади Србије примио 35 студената политичких наука Северноисточног Универзитета (Norteheastern University) из Бостона, који се налазе у посети балканским земљама у оквиру петонедељног студијског програма «Дијалог и цивилизације».

Извор: https://srb.news-front.info/2018/07/26/nenad-popovi-zhelimo-najbolu-saradnu-sa-amerikom/

Категорије: Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти