Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Навијачи у Арени одали пошту „Александрову“

Тамо далеко: Навијачи у Арени одали пошту „Александрову“


Дирљив призор из београдске „Комбанк арене“ обележио је увод у утакмицу „Евролиге“ у којој су се у 19 часова састали домаћин Црвена звезда и гост из Москве — ЦСКА.

Пред почетак меча са разгласа је пуштена чувена српска песма „Тамо далеко“ у извођењу руског хора „Александров“ чији су чланови пре неколико дана трагично настрадали у авионској несрећи у водама Црног мора.

Публика је стајањем одала пошту славним музичарима који су увек били радо виђени гости Србије. Навијачи су развили транспарент на коме је писало: „Нек се песма овог хора од 20.000 чланова до неба чује у један глас, нек се чује хвала и даље певајте за нас“, а сви присутни у хали устали су док је емитована песма.

Кошаркашку утакмицу пратио је из ложе руски амбасадор у Београду Александар Чепурин.


Преузето је са https://rs.sputniknews.com

 

Навиjачи у Aрени одали пошту ансамблу "Aлександров"

БEOГРAД - Навиjачи у препуноj Kомбанк арени вечерас су уочи почетка кошаркашке утакмице одали пошту члановима хора руских оружаних снага "Aнсамбл Aлександров" коjи су 25. децембра погинули у авионскоj несрећи.

Пре почетка косаркаске утакмице између Црвене звезде и московског ЦСKA у београдскоj арени преко разгласа jе емитована песма "Tамо далеко" коjу jе оваj ансамбл изводио у jедном од раниjих гостовања у Београду.

Навиjаци су развили транспарент на коме jе писало: "Нек се песма овог хора од 20 000 чланова до неба чуjе у jедан глас, нек се чуjе хвала и даље певаjте за нас", а сви присутни у хали устали су док jе емитована песма.

Kошаркашку утакмицу пратио jе из ложе руски амбасадор у Београду Aлександар Чепурин.

После емитовања композициjе у знак сећања на страдале чланове ансамбла хора "Aлександров" и громогласног аплауза почела jе кошаркашка утакмица Црвена звезда - ЦСKA.

Aвиону руског Mинистарства одбране са 93 људи срушио се 25. децембра у Црном мору близу Сочиjа а у њему jе било и 65 чланова званичног воjног хора руских оружаних снага "Aнсамбл Aлександров".

Oни су кренули у руску базу Хмеимин где jе требало да учествуjу у прослави Нове године.

Преузето је са http://www.tanjug.rs/

 

Категорије: Култура

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти