Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Мркић и Лавров разговарали на маргинама Генералне скупштине УН

Министри спољних послова Србије и Русије Иван Мркић и Сергеј Лавров састали су се у Њујорку, на маргинама Генералне скупштине УН. 

На састанку је било речи о предстојећој посети председника Владимира Путина Србији.

 "Разговарали смо о томе како иду припреме за долазак председника Путина у посету Београду. Радимо на томе да све припремимо како треба да би што пре уследила посета, надамо се пре краја ове године", рекао је Мркић за Тањуг.

Србија је данас тражен саговорник на светској сцени и њени предлози се озбиљно узимају у обзир, рекао министар Иван Мркић у Њујорку. Шеф српске дипломатије разговарао са руским министром спољних послова Сергејом Лавровом, о предстојећој посети председника Владимира Путина Србији.

 Шеф српске дипломатије Иван Мркић оценио је такође, у паузи заседања Генералне скупштине Уједињених нација у Њујорку, да је Србија данас тражен саговорник на светској сцени и да се њени предлози озбиљно узимају у обзир, додавши да до пре само пар година то није био случај.

Мркић је поновио став председника Србије Томислава Николића, који је после сусрета са генералним секретаром УН Бан Ки муном рекао да је сада "много пријатељскија атмосфера него што је била прошле године када је отпочео свој мандат".

 "Могао бих и да појачам тај став, јер у свим контактима, а има их стварно пуно, ми смо тражен саговорник и све оно што имамо као предлог врло се озбиљно узима у обзир, а до пре пар година није био такав случај", рекао је Мркић.

 
Извор: Тањуг

Категорије: Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти