Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Министар Орешкин код Премијера Србије

Велики потенцијал за јачање економске сарадње са Русијом

 

Београд,13. фебруар 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић истакла је у данашњем разговору са министром економског развоја Руске Федерације Максимом Орешкином да је Руска Федерација поуздан партнер и традиционални пријатељ, а уједно и један од најзначајних економских партнера Србије.

 


Брнабић је, када су у питању билатерални односи двеју земаља, оценила да се они заснивају на међусобном уважавању и поверењу, као и континуираној подршци две земље у многим областима. 

Она је истакла да се у овом месецу обележава и 180 година дипломатских односа, када је предвиђена посета министра спољних послова Руске Федерације Сергеја Лаврова Србији. 

Имајући у виду то да две земље имају потписан споразум о слободној трговини, председница Владе је истакла да би за Србију било од изузетног значаја подршка Русије за даљу либерализацију увоза појединих српских производа.

Орешкин је подсетио на то да је руски капитал у значајној мери учествовао у улагањима у српским компанијама. 

Он је истакао да је ово, такође, веома повољан тренутак за учешће српских компанија и робе на руском тржишту, нарочито у области развоја инфраструктуре. 

Саговорници су оценили да постоји значајан потенцијал за српско-руску сарадњу у области високих технологија и иновација, као и сарадња између научно-образовних установа.

Овом приликом, амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин уручио је премијерки Брнабић честитку председника Владе Руске Федерације Дмитрија Медведева поводом предстојећег Дана државности Србије.
 
Преузето је са http://www.srbija.gov.rs
 

 

Медведeв честитао Брнабићевој Дан државности

Председница Владе Србије Ана Брнабић примила је честитку од председника Владе Руске Федерације Дмитрија Медведева поводом обележавања Дана државности Србије, у којој се каже да Русију и Србију повезују пријатељски, партнерски односи.

"У име Владе Руске Федерације и у своје лично име честитам вам национални празник Републике Србије - Дан државности", наводи се у честитки премијера Руске Федерације.

Дмитриј Медведев (архивска фотографија)
Дмитриј Медведев (архивска фотографија)

Медведев је додао да Русију и Србију повезују пријатељски и партнерски односи.

"Убеђен сам да даљи развој трговинско-економске и инвестиционе сарадње, унапређење нових обострано корисних пројеката у енергетици, индустрији, инфраструктури и другим областима у пуној мери одговарају интересима две земље", наводи се у честитки.

Такође, премијер Медведев пожелео је премијерки Брнабић добро здравље и успех у раду, а држављанима Србије срећу и просперитет, саопштено је из Владе Србије.

Преузето је са http://www.rts.rs

Категорије: Економија Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти