Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

МИХАЈЛОВИЋ И ЧЕПУРИН О РУСКОМ КРЕДИТУ И НОВИМ ПОСЛОВИМА ЗА СРПСКЕ ГРАЂЕВИНАРЕ У РУСИЈИ

Зорана Михајловић и Александар  Чепурин разговарали су о сарадњи на новим пројектима у модернизацији железнице, наставку руског кредита из кога се финансира обнова српске зелезнице, као и могућности учешћа руских компанија у реконструкцији преосталог дела барске пруге и о ангажману грађевинских фирми у Русији, саопштило је министарство.

Михајловић је нагласила да је сарадња Руских железница и предузећа српских железница одличан пример сарадње две државне компаније и посебно похвалила друштвено одговорно деловање компаније РЖД у Србији.

Такође, било је речи и о школовању студената београдског Саобраћајног факултета железничког усмерења у Русији, као добром моделу преноса најмодернијих знања и искустава из ове области.

Потпредседница владе је рекла да би српске грађевинске компаније могле активније да се укључе у инфраструктурне пројекте у Руској Федерацији и да удружене конкуришу за послове на том тржишту, у чему ће имати подршку ресорног министарства.

Михајловић и Чепурин су разговрали о инфраструктурним пројектима и унапређењу економске сарадње две земље, а посебно у светлу предстојеће посете Србији руског премијера Дмитрија Медведева.

Чепурин је похвалио досадашњу сарадњу са Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, уз очекивање да се успешна сарадња настави и у новој влади.

Потредседница владе и руски амбасадор посебно су се осврнули на предстојеће догађаје који ће допринети већем зближавању две пријатељске земље укључујући посету премијера Медведева Београду, заседање међувладиног комитета за сарадњу Србије и Русије, као и одржавање културно-пословне манифестације Дани Москве у Београду почетком октобра.

Преузето је са www.rts.rs

Категорије: Економија Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти