Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Mихаjловић и Чепурин о проширењу сарадње Србиjе и Русиjе

Потпредседница Владе Србиjе Зорана Mихаjловић раговарала jе данас са Амбасадором Руске Федерациjе у Србиjи Aлександром Чепурином о проширењу сарадње две земље, посебно у области саобраћаjа и модернизациjе железница у Србиjи.

“Србиjа има добре односе са Русиjом, посебно у области саобраћаjа. Руске железнице интезивно раде модернизациjу српских пруга, из руског кредита се у Србиjи наjвише улаже у реконструкциjу наших пруга, а набављамо и нове електро-дизел возове,” рекла jе Mихаjловић Танјугу, након састанка.

Разговарали смо и о могућностима за развоj будуће сарадње, да наши инжењери иду у Русиjу да се додатно едукуjу за посао коjи ће да раде, а било jе речи и о могућности модернизациjе диспечерског центра, навела jе Mихаjловић. 

За Србиjу jе железница приоритет и желимо да модернизациjа пруге Београд-Бар што пре почне, да jош интезивниjе користимо руски кредит, поручила jе Mихаjловић, коjа jе и министарка грађевине, саобраћаjа и инфраструктуре.

“Tо jе био добар састанак и припрема за наш пут у Mоскву краjем октобра, где ћемо разговарати са представницима Руских железница о томе како да проширимо сарадњу,” прецизирала jе Mихаjловић. 

Танјуг

 

 

Категорије: Економија Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти