Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Меморандум о стратешком партнерству са "РЖД Интернешенел"

Представници руског "РЖД Интернешeнeл" д. о. о. и српског предузећа "Инфраструктура железнице Србије" а. д. потписали су у Москви Меморандум о стратешком партнерству.

Тим документом дефинише се начин могућег даљег учешћа руске компаније у пројектима у вези са железничким саобраћајем и железничку инфраструктуру на територији Србије.

 Како је саопштено из тог руског предузећа, има се у виду сарадња приликом оснивања диспечерског центра за даљинско управљање железничким саобраћајем у Београду, даљег развоја српске школе за саобраћајно пројектовање и изградњу, за евентуално ангажовање "РЖД Интернешeнeл" у радовима на одржавању постојеће железничке инфраструктуре Србије.

Ту је, такође, и сарадња за пружање помоћи приликом обуке српских стручњака железничке струке у специјализованим руским високообразовним установама.

Од марта 2014. године "РЖД Интернешенел" реализује Уговор о извођењу радова на изградњи и реконструкцији објеката железничке инфраструктуре у Србији.

Уговор је био закључен у оквиру споразума влада Русије и Србије о одобрењу Србији државног извозног кредита у износу од 800 милиона америчких долара.

Укупна вредност уговора је 941 милион америчких долара.

Politrussia, РТС

Категорије: Економија

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти