Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Лавров и Брнабић разговарали о билатералним односима

Брнабићева и Лавров: Економска сарадња у успону

Председница Владе Ана Брнабић и министар спољних послова Русује Сергеј Лавров оценили су да је економска сарадња две земље у успону, нарочито у области енергетике, а да је неопходно убудуће ставити акценат и на пројекте који се тичу инфраструктуре, саобраћаја и пољопривреде.

Председница Владе је на састанку још једном захвалила министру Лаврову на принципијелном ставу о непризнавању једнострано проглашене независности Косова и подршци коју Руска Федерација пружа Београду у дијалогу са Приштином. 

 Ана Брнабић и Сергеј Лавров
Ана Брнабић и Сергеј Лавров

Шеф руске дипломатије сматра да је неопходно да Приштина приступи пуној имплементацији Бриселског споразума, пре свега формирању Заједнице српских општина, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Премијерка је у разговору најавила коначан завршетак радова на Храму Светог Саве и његово свечано отварање 2019. године, којем ће присустовати и представници Руске Федерације.

Министар Лавров је рекао да је емотивно доживео јутрошњу посету Храму Светог Саве, где је присуствовао свечаном представљању мозаика у куполи - поклона Руске Федерације. 

Посебан потенцијал премијерка Брнабић препознала је у сарадњи на пољу иновационих технологија, науке и образовања.

Руска Федерација, која је развила мрежу технолошких паркова, према речима премијерке, узор је Србији, која на овом пољу већ постиже резултате. 

У области културне сарадње, премијерка је најавила чвршћу сарадњу у области филмске индустрије и копродукцију за снимање филма о Николи Тесли, у наредној години.

Лавров борави у дводневној посети Србији поводом прославе значајног јубилеја - 180 година од успостављања српско-руских дипломатских односа.

Преузето је са http://www.rts.rs

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти