Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

ЛАВРОВ: ЕУ притиска земље Источног партнерства

Стављајући земље Источног партнерства пред избор између Русије и европских економских интеграција, ЕУ врши притисак на њих, оцењује руски шеф дипломатије Сергеј Лавров.

Европска унија врши притисак на земље Источног партнерства стављајући их пред избор између Русије и европских економских интеграција, рекао руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

"Ако већ морамо да поредимо наш поштени и пријатељски став са оним што раде неки представници Европске уније, онда ће се вероватно приметити да са те стране има доста неадекватног притиска на одређене владе и да се дају изјаве типа: или назад у тамну прошлост или са нама у светлу будућност", напоменуо је Лавров.

Шеф руске дипломатије истиче да "нико из Европске уније пренео став Русије који има према земљама Источног партенерства, да је то суверени избор сваке државе".

"Ниједан европски званичник то никада није рекао. Они кажу: дужни сте да направите избор али у корист Европске уније јер ћете у супротном пропасти", рекао је Лавров, преносе руске агенције.

ЕУ је склопила Источно партнерство 2009. године са шест бивших совјетских република.

 

Извор: РТС

Категорије: Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти