Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Коментар МИП Русије о Украјини

У Русији су изузетно забринути због последњих догађаја у Украјини.

27. априла у граду Харјкову у условима, кад су органе очувања правног поретка избегавају да се мешају у било шта, десила се жестока туча која је резултирала рањенима.

28. априла био је извршен атентат на градоначелника Харјкова Генадија Кернеса, који је оперисан и налази се у тешком стању.

Истог дана на аеродрому града Херсона десио се безобразан инциденат са кандидатом за функцију председника Украјине Михајилом Добкином, који је слетео у Херсон у оквиру предизборне кампаније. Групација наоружаних људи, у чији су састав према различитој информацији улазили представнике „десног сектора“, „мајдана“ и „самоодбране“ Херсона, блокирала је авион непосредно на писти. Кандидат за функцију председника био је приморан не излазећи из авиона да напусте Херсон без састанака са бирачима. Оно шта се десило у Херсону сведочи о томе да ни о каквом „мирном“ карактеру предизборне кампаније у Украјини, о чему настављају да тврде кијевске власти, ни о каквом слободном изражавању воље украјинских држављана се не ради.

Све шта се дешава сада у Украјини сведочи о неопходности хитног разоружавања свих војних и паравојних групација, пре свега милитаната „десног сектора“ као и о неопходности почетка не привидног него стварног рада на уставној реформи украјинске државе као и на потрази за међунационалном сагласношћу.

28. април 2014. године

Категорије: Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти