Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Кијев и Запад провоцирају крвопролиће у Украјини

Владимир Путин изражава „дубоко саучешће онима, који су погинули и страдали током крваве трагедије у Одеси“. „Званичном Кијеву не можемо да кажемо нешто слично“. „Званични Кијев као такав не постоји. Људи, који су сада на челу града, не само сносе пуну одговорност за трагедију у Одеси – они јесу директни саучесници ових злочиначких акција. Њихове руке су већ обојене крвљу“. „Због додворавања и толерисања ових власти екстремисте живе су спалили апсолутно безоружне људе. Да истакнем то: људи су били безоружне.“

Портпарол Председника Русије Дмитриј Песков је изјавио да „Кијев и западни спонзори фактички провоцирају крвопролиће и сносе за то директну одговорност. Они морају да схвате, да је одговорност баш на њима.“ „Најотворенија демонстрација цинизма у међународној политици јесте правдање казнене операције, међутим ово правдање долазе од истих људи који буквално пре неколико месеци ни под каквим условима нису давали законитом Председнику Украјине Виктору Јануковичу право да предузме мере да се уведе ред“.

„Хоћемо чинити све шта је могуће и тамо где је ово могуће ради кретања корак по корак путем деескалације. Председник Русије фактички у двадесетчетворочасовном режиму наставља да добије информацију о дешавањима на Југо-Истоку Украјине. Њега информише обавештајна служба и надлежни ресори“.

 3. мај 2014. године

Категорије: Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти