Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

„Касперски“ долази у Србију да испита тржиште

Ненад Поповић: „Касперски“ долази у Србију да испита тржиште

 

© Фото : Кабинет министра за иновације

 

Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић састао се данас у Москви са руководством једне од највећих руских технолошких компанија — „Касперски“ — и том приликом поручио да је та компанија заинтересована за ширење на тржиште Србије.

„Ова компанија, која се бави развојем софтвера за безбедност података у сајбер-простору, запошљава 4.000 људи и опслужује више од 400 милиона корисника у 200 земаља света. То је једна од највећих технолошких и иновационих компанија, не само у Русији већ и у свету“, рекао је Поповић.

Он је истакао да Србија има одличне младе програмере и најбољу школу инжењерства у Јужној Европи и да високо професионални инжењери представљају наш кључни развојни ресурс када је у питању привлачење страних инвеститора у области иновација и ИТ.

Нагласио је да је заштита безбедности сајбер-простора, било да је реч о терористичким претњама или сајбер-саботажама у индустрији, област која данас има највиши могући значај за економију, али и националну безбедност једне државе.

„Зато би долазак ’Касперског‘ у Србију имао вишеструку важност, јер би поред запошљавања наших младих инжењера, они добијали знање од најбољих руских стручњака у овој области. То знање би остајало у Србији, која би сутра могла да постане регионални центар за развој софтвера у области сајбер-безбедности“, истакао је Поповић, а наводи се у саопштењу.

Руководство компаније „Касперски“ потврдило је да ће ускоро посетити Београд, где ће се састати са представницима државних институција, приватног сектора и српских универзитета, како би биле сагледане све могућности будућег доласка ове компаније на тржиште Србије.

Министар Ненад Поповић и руководство компаније Касперски у Москви
© ФОТО : КАБИНЕТ МИНИСТРА ЗА ИНОВАЦИЈЕ
Министар Ненад Поповић и руководство компаније Касперски у Москви

Танјуг

Источник: https://rs.sputniknews.com/nauka/201807231116661052-popovic-kasperski/

Категорије: Економија

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти