Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Изјаве Сергеја Лаврова на прес-конференицји са словачким колегом Мирославом Лајчаком

РФ и Словачка јединствене су у ставу да је неопходно прекинути насиље у Украјини и успоставити свеобухватни унутарукрајински дијалог уз учешће свих региона у овој земљи, изјавио је министар спољних послова Сергеј Лавров на прес-конференицји, коју је у Москви одржао заједно са словачким колегом Мирославом Лајчаком.

Руски министар сматра да је неопходно да се створе услови за спровођење комплетне уставне реформе, која ће узети у обзир интересе свих етничких, политичких и других група, које живе у Украјини.

Према његовим речима, стране су потврдиле заједничко мишљење да је „чак и у сложеним околностима у Европи неопходно да се настави ширење делокруга сарадње“.

Односи Русије према ЕУ и НАТО поводом кризе у Украјини захтевају преиспитивање, изјавио је министар спољних послова РФ Сергеј Лавров. Он је нагласио да је важно разумети где се оцене подударају, а где разилазе.

Министар је нагласио да је неопходно односе изградити у складу са постојећим документима, на пример, у оквиру Савета Русија-НАТО.

Лавров је такође изјавио да се у Москви цени одмерена прагматична позиција Словачке.

Извор: Глас Русије

Категорије: Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти