Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Изјаве Марије Захарове на брифингу 28. марта 2019.

Захарова одговорила на неумесно питање о Вучићу

Портпаролка МИП-а Русије Марија Захарова, упитана да ли јој се чини да је српски председник Александар Вучић убачен као тројански коњ како би посвађао српски и руски народ, рекла је да не би Вучића упоредила са коњем, већ да има друге асоцијације, много људскије, те је додала да би такво питање требало поставити српским политичарима.

„Ја представљам руско Министарство и сасвим сам задовољна земљом коју представљам, а сва питања која имате о српским политичарима, постављајте Србији“, рекла је.

Захарова је том приликом поновила став Русије да Москва добро види све проблеме са којима се суочава Србија и покушава да јој помогне у свим оним питањима за која се Београд обраћа за помоћ.

„На молбу Србије — која се заснива на интересима српског народа — већ дужи низ година бранимо њене интересе у међународној арени, пре свега када је реч о Косову, користећи све правне институте и инструменте дипломатије“, истакла је.

Притом, како је оценила, Русија не ставља на прво место сопствене ставове, већ ставове званичног Београда и то на иницијативу Београда.

Извор: Спутњик

Категорије: Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти