Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Иосиф Кобзон у Београду

Ансамбл Националне гарде Русије и Иосиф Кобзон у Сава центру 20. октобра

 

 

Академски ансамбл песама и игара Националне гарде Русије одржао је концерт 20. октобра у Сава центру поводом Дана ослобођења Београда. Концерт је део славља који обележава 72. годишњицу ослобођења Београда здруженом акцијом Совјетске војске и партизанских трупа. Специјални гост концерта је био заслужни уметник СССР-а, популарни руски певач Јосиф Кобзон.

 

 

Као најнаграђиванији руски уметник, уписан је у Гинисову књигу рекорда. Пре неколико година руски астрономи су чак назвали једну новооткривену планету по њему. Јосиф Кобзон је добитник великог броја награда и признања, укључујући и орден заслуга за отаџбину, а награђен је и орденом другог степена Руске православне цркве — Свети кнез Данило Московски.

 

Академски ансамбл песама и игара је професионална трупа основана 1973. године под вођством мајора генерала Виктора Јелисејева (уметничког директора и шефа диригента). Од тада, ансамбл је извео више од 9.000 концерата којима је присуствовало више од 23 милиона људи у више од 50 земаља, међу којима су Немачка, Италија, Француска, САД, Кина, Мексико, Бразил, Аустралија, као земље Средњег и Блиског истока.

 

 

Године 1988. године ансамбл је имао пријем код поглавара Римокатоличке цркве папе Јована Павла Другог. Ансамбл Националне гарде Русије једини је војни оркестар који је наступао у Сикстинској капели, а учествовао је и на церемонији отварања Зимских олимпијских игара у Сочију 2014. Кобзон и Ансамбл Националне гарде Русије српској публици су представили репертоар састављен од руских народних песама, козачких песама, циганских песама и романси, као што су: „Очи чарније“, „Каљинка", „Каћуша“. На програму су били и популарне песме из рата и арије из чувених опера.

 

 

Преузето је са: https://rs.sputniknews.com

Свечани концерт Ансамбла песама и игара Националне гарде Русије и народног уметника Русије, народног посланика Русије Иосифа Кобзона у Сава-центру био је одржан са великим успехом. Концерт су посетили Mинистар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин, Амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин, Амбасадор Белорусије у Србији Владимир Ћушев, делегација Републике Крим на челу са Чланом Савета Федерације Сергејем Цековим и представником Председника Русије у Криму Георгијем Мурадовим, заменик градоначелника Београда Андрија Младеновић, као и бројни представници дипломатског кора, Српске православне цркве, Народне Скупштине, културног и јавног живота Србије. 

Уметници су показали врхунац свог талента те изненадили београђана својим извођењем традиционалних српских песама

 

 

и неформалних химна српског народа. 

 

 

Легендарни уметник, руски Френк Синатра, који је напунио 79. година, као и у стара времена отпевао је своје познате шлагери, укључујући симболичну песму "Животе, - ја те волим!"

 

По завршетку концерта уметници су отпевали за бис Химну Републике Србије као и чувену Каћушу, док су присутни поздравили наступ стојећим аплаузом. Иосиф Кобзон се обратио београђанима са жељима очувања мира и благостања те захвалио на великом пријатељству са Југославијом и Србијом. Велики поздрав је упутио певачу Ђорђе Марјановићу, који је такође био гост концерта. 

Читаву атмосферу финале у Сава-центру можете да погледате на овоме видео. 

 

Категорије: Култура Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти