Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Гојковић: Србија никада неће увести санкције Русији

Србија никада неће увести санкције Русији, чак и када уђе у Европску унију. Ово је данас изјавила председница Народне скупштине Србије Маја Гојковић у сусрету са посланицима руске Државне думе.

«Србија никада неће увести санкције Русији, зато што санкције никада никоме нису ништа добро донеле и не могу допринети решењу било ког проблема», нагласила је она. Због међународних санкција испаштају само обични грађани, а ми знамо да је за решење проблема нужан дијалог и само дијалог», нагласила је Маја Гојковић.



Она је, такође, истакла да је „за Србију приоритет чланство у Европској унији“, међутим, како је рекла ова „стратешка одлука“ неће представљати препреку за развијање братских односа са Русијом.

„Захвални смо Русији за подршку на том путу, рекла је она. „Захваљујући чланству Србије у ЕУ Русија ће добити правог пријатеља и поузданог партнера у овој организацији, рекла је Гојковићева. Наш народ подржава улазак у ЕУ, а у српском парламенту тим поводом постоји консензус, додала је председница Народне скупштине.

Извор: Глас Русије 

Категорије: Економија Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти