Гласање за председника Русије се у Србији одиграва у три града — Београду, Новом Саду и Нишу. Амбасадор Русије у Србији, Александар Чепурин, рекао је да је по подацима о излазности до 16 часова, оборен рекорд.

«Рекордно гласање, може се тако рећи јер је до сада највечи број гласача на парламентарним и председничким изборима био 532 човека. Број грађана који живе или привремено бораве у Србији је око 1800 људи. До 16 сати је гласало 874 човека — 543 у Београду, 175 у Новом Саду, 156 у Нишу. Мислим да овај пораст броја људи који гласају на изборима није само зато што је омогућено гласање и у другим градовима Србије, осим Београда, већ зато што људи желе да изађу, подрже и учествују у бирању руководства Русије, председника Русије. Још једном бих да се захвалим свим грађанима Русије који су издвојили своје време да гласају, хвала властима Србије, и министарству унутрашњих послова Србије које је створило комфортну атмосферу за гласање. Проблема није било, обезбеђена је сигурност. Хвала новинарима, видимо да је посвећена пажња овим изборима у многим медијима.

У Русији је до 18 сати по московском времену изашло 59,9 одсто бирача. Прецизне резутате излазности  у Србији ћемо објавти до 20.10. У 20.00 затварамо гласачка места.»

 

Преузето је са https://srb.news-front.info