Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Филм Оливера Стоуна "Украјина у ватри" премијерно је приказан у Русији

УКРАЈИНА У ВАТРИ: Погледајте зашто је појављивање Путина у филму Оливера Стоуна изазвало бес Кијева! На руској телевизији РЕН био је емитован документарни филм Оливера Стоуна "Украјина у пламену" о проевропској револуцији у тој земљи и почетку сукоба с Русијом.
Филм који се емитује на трећу годишњицу почетка Мајдана у Украјини наишао је на негативне критике у украјинским медијима.

 


Медији у Украјини коментаришу филм као руску пропаганду и акценат стављају на улогу председника Русије Владима Путина у документарцу.
Председник Русије Владимир Путин је, коментаришући догађаје у Украјини и прикључење Крима Русији, навео да би последице у случају појаве САД и НАТО у војној бази у Севастопољу могле бити веома тешке. 

- Веома тешке, јер база сама по себи ништа не значи. Међутим, желео бих да приметим једну нијансу. Зашто тако оштро реагујемо на ширење НАТО? Нас брине пракса доношења одлука. Знам како се доносе одлуке. Када земља постане чланица НАТО, веома јој је тешко да се одупре притиску тако великих држава, лидера Алијансе, као и САД- казао је Путин. 

Он је додао да се онда "тамо лако може појавити било шта: Системи противракетне одбране и нове базе, а ако затреба, и нови ударни комплекси". 

Филм је премијерно приказан на Интернационалном филмском фестивалу у Таормини у Италији.

Преузето је са www.informer.rs

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти