Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Државни врх Србије са делегацијом Гаспрома

БЕОГРАД - Премијер Ивица Дачић састао се данас у Београду са делегацијом Гаспрома коју предводи председник Управног Одбора компаније Алексеј Милер. Са Милером ће се касније састати и председник републике Томислав Николић као и први потпредседник Владе Александар Вучић.

Србија ће руској страни предложити да изградња гасовода Јужни ток почне 24. новембра, рекао је раније данас премијер Ивица Дачић. Одговарајући на питање новинара у вези са данашњим састанком са делегацијом Гаспрома које предводи председник Управног Одбора компаније Алексеј Милер, Дачић је рекао да ће то управо бити тема данашњих разговора - да ли руској страни одговара тај датум.

Премијер је нагласио да је веома важно да што пре почне изградња Јужног тока, нагласивши да је у питању велики пројекат, чија је вредност, када је само изградња у питању, нешто мања од две милијарде евра. Жеља је, додао је Дачић, да се створи основа да из Србије тај крак иде и на друге стране. Већ се зна, подсетио је, да ће крак ићи ка Републици Српској, а разговарало се и о томе са Македонијом, која је заитнересована да један крак иде кроз ту земљу.
"Кључно питање је почетак изградње Јужног тока", рекао је Дачић.

Како су раније истакли српски званичници, завршени су генерални пројекат изводљивости и идејни пројекат, а следеће недеље треба да буде добијена и локацијска дозвола. Извршена је и експропријација земљишта.

Николић ће делегацију Гаспрома примити у Генералном секретаријату председника Републике на Андрићевом венцу. Дачић ће се састати са директором Гаспрома Алексејем Милером у згради Владе Србије, где ће претходно разговарати и са Вучићем.

 

Извор: Танјуг

Категорије: Економија

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти