Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Други дан посете Николаја Патрушева Београду

27. октобар 2016. Катарина Лане
Други дан посете секретара Савета безбедности РФ Николаја Патрушева Београду почео је састанком са премијером Србије Александром Вучићем, јавља наша дописница из Београда.
Patrushev Bg
Илустрација: Катарина Лане

Руска и српска страна су размотриле актуелна питања међународне и  регионалне безбедности и потврдиле да су Москва и Београд привржени координацији потеза на међународној сцени.

 

Фото: Катарина Лане
 
 
 

Николај Патрушев је српском премијеру саопштио резултате јучерашњих међуресорних руско-српских консултација о питањима стратешке безбедности. Тиме је завршен званични део посете Патрушева Београду, а почео је њен незванични, пријатељски део.

У спортском клубу на Тошином Бунару одржана је руско-српска одбојкашка утакмица спортиста-ветерана Совјетског Савеза и Југославије. Николај Патрушев је дуго био на челу одбојкашке федерације Русије и у Србији има велики број пријатеља из тог времена.

 

Фото: Катарина Лане
 
 
 

Чедомир Недељковић, комесар прволигашких такмичења Одбојкашког савеза Србије, изразио је задовољство због могућности да се одржи оваква утакмица која показује посебне односе између одбојкаша Русије и Србије. „Господина Патрушева познајемо из времена када је био председник руске одбојкашке федерације. Посебно задовољство представља дружење међу људима, што се види на терену и ван њега. Они се понашају као права одбојкашка породица”, рекао је Недељковић.

Утакмица је завршена резултатом 2:1 за Русију. У саставу руског тима ветерана играо је и секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев.

 

Фото: Катарина Лане
 
 
 

„Ми увек кажемо да је спорт изван политике, зато са многим земљама са којима имамо неслагања у политици, у одбојци можемо да се дружимо. У посети Београду постигли смо све постављене циљеве. Сусрели смо се са свим руководиоцима Србије и успели да решимо питања која су мучила њих и нас. А што се тиче победе у данашњој утакмици, имали смо среће, били су добри према нама”, изјавио је Патрушев после утакмице.

Посета секретара Савета безбедности РФ Николаја Патрушева Београду потврдила је значај геополитичких односа између двеју земаља, ојачала њихову сарадњу у сфери безбедности и борбе против тероризма и показала обострану спремност да се сарадња и даље унапређује.

 

Фото: Катарина Лане
 
 
Преузето је са http://ruskarec.ru

 

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти