Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Добродошлица Олимпијском тиму Србије у Сочију

Свечаном церемонијом подизања државне заставе у Олимпијском селу у Сочију домаћин 22. Зимских Олимпијских игара пожелео је добродошлицу српској експедицији.

 Olimpijski tim Srbije u Sočiju

Свечаном церемонијом подизања државне заставе у Олимпијском селу у Сочију домаћин 22. Зимских Олимпијских игара пожелео је добродошлицу Тиму Србије.

Свечаној церемонији у Олимпијском селу, уз олимпијце и руководство Мисије, присуствовали су и председник Републике Србије Томислав Николић, министар омладине и спорта Вања Удовичић, амбасадор Србије у Русији Славенко Терзић и председник и генерални секретар Олимпијског комитета Србије (ОКС), Владе Дивац и Ђорђе Вишацки.

Поред наше земље, церемонију подизања заставе имале су у исто време и Грчка, Андора, Португалија и Либан, пренео је ОКС.

Овом приликом шеф Мисије Олимпијског тима Србије у Сочију Дамир Штајнер уручио је испис ћириличног писма у дуборезу, као поклон српске делегације градоначелнику олимпијског села.

Србију ће у Сочију представљати осморо спортиста у пет спортова: Невена Игњатовић и Марко Вукићевић (алпско скијање), Ивана Ковачевић, Рејхан Шмрковић и Миланко Петровић (нордијско трчање и бијатлон), Нина Мицић (сноуборд), Вук Рађеновић и Александар Бундало (боб).

Зимске Олимпијске игра на приограму су од 7. до 23. фебруара.

Извор: Вечерње новости

Категорије: Култура

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти