Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Дмитриј Медведев дао је интервју телеканалу "Русија"

МЕДВЕДЕВ: Русија поводом Украјине не крши своје обавезе из Будимпеште

ПОНОВИО ДА РФ НЕ МОЖЕ ГАРАНТОВАТИ ЦЕЛОВИТОСТ УКРАЈИНЕ

И ДА ТАКВУ ОБАВЕЗУ НИКАД НИЈЕ НИ ПРЕУЗЕЛА

  • Ако нека држава одлучи да се подели на два дела, да ли онда неко треба да оде код њених гараната и каже - слушајте, они су одлучили да се поделе, ви зато треба да употребите да употребите силу - нагласио је Дмитриј Медведев

        ПРЕМИЈЕР Русије Дмитриј Медведев поновио је данас да његова земља не може да гарантује територијални интегритет Украјине и да су неосноване критике на рачун Русије да није испунила обавезе према Будимпештанском меморандуму.

        „Те критике су неосноване. Русија испуњава своје обавезе. Али, ниједна земља у свету не може да гарантује територијални интегритет неке друге земље, то је правни носенс. Они који тако говоре, нека пажљиво прочитају Будимпештански меморандум“, рекао је Медведев у интервјуу државној телевизији, пренео је Итар-Тасс.

        Премијер РФ је рекао да је прочитао меморандум и да је његова суштина у томе да се Украјина одриче нуклеарног оружја, а заузврат ће је, у случају стране претње, бранити САД и Русија.

        „Међутим, нити Русија нити било која друга земља не могу да гарантују територијални интегритет те, нити неке друге државе“, рекао је Медведев и додао да то може урадити само та земља, њен народ и њене власти.

        „А уколико држава одлучи да се подели на два дела, да ли онда неко треба да оде код гараната и каже - слушајте, они су одлучили да се поделе, ви зато треба да употребите да употребите силу“.

        Што се тиче Крима, Медведев је рекао да је то потпуно друга прича и да се ту ради о људима који себе сматрају независним делом Украјине, они су одржали реферрендум и одлучили на том референдуму да напусте државу, рекао је руски премијер.

        Он сматра да председнички избори у Украјини, заказани за сутра, неће олакшати дијалог Москве и Кијева.

        „Потребно је да у Украјини дође до политичке стабилности и да се земља врати нормалном модерном развоју“, рекао је Медведев.

       Извор: www.fakti.org, www.tanjug.rs 

Категорије: Економија Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти