Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Директор Ђурић састао се са Александром Чепурином

Директор Ђурић састао се са амбасадором Руске Федерације Александром Чепурином

21. фебруар 2017.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић састао се данас са амбасадором Руске Федерације Александром Чепурином.

Фото: Канцеларија за КиМ

Ђурић је амбасадору Чепурину изразио саучешће поводом смрти амбасадора Руске Федерације при Уједињеним нацијама Виталија Чуркина и оценио да је Руска Федерација и светска дипломатија изгубила великог борца за поштовање међународног права и тековина на којима почивају Уједињене нације.

„Република Србија је амбасадору Чуркину и Руској Федерацији вечно захвална на свему што су учинили за заштиту територијалног интегритета и суверенитета наше државе, као и угледа Србије и српског народа“, рекао је Ђурић, истакавши да ће се амбасадора Чуркина по добру посебно сећати Срби са Косова и Метохије.

Амбасадор Чепурин је захвалио Ђурићу на саучешћу и рекао да се амбасадор Чуркин залагао за поштовање међународног права као темеља међународних односа, те да је био тесно везан за Србију и увек приступао са жељом да помогне Србији и српском народу.

Саговорници су разговарали о припремама за наредну редовну седницу Савета безбедности УН о Косову и Метохији, као и о заједничком деловању у спречавању чланства самопроглашеног Косова у међународним организацијама.

Амбасадор Чепурин поновио је принципијелан став Руске Федерације по питању територијалног интегритета и суверенитета Србије и истакао је спремност руске стране да и убудуће активно подржава напоре у сврху заштите права и легитимних интереса Србије у односу на Косово и Метохију.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију је амбасадора Руске Федерације информисао о току дијалога Београда и Приштине, а размотрена је и политичко-безбедносна ситуација на Косову и Метохији.

Ђурић је истакао да је Србима на Косову и Метохији неопходно што хитније омогућити да у садејству са Београдом формирају Заједницу српских општина, у складу са договорима постигнутим у Бриселу.

Званично саопштење Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију

Категорије: Економија Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти