Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Делегација Орловске области састала се с Т.Николићем

Николић са делегацијом Орловске области

Председник Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином Томислав Николић разговарао је са делегацијом Орловске области, коју је предводио заменик председника Владе Орловске области Сергеј Филатов, који је рекао да је циљ њихове посете успостављања новог вида односа и директне везе те области са српским градовима.

"Ви сте много радили на очувању јединства православних народа о томе сведочи и награда коју сте добили од Фонда јединства православаних народа, руски народ је упознат са вашим напорима ка јачању руско-српског стратешког партнерства и на томе смо Вам захвални", рекао је Сергеј Филатов.

Николић са делегацијом Орловске области
Николић са делегацијом Орловске области

Истакао је да је циљ посете делегације Орловске области Србији успостављање новог вида односа и директне везе Орловске области са градовима у Србији посебно у сферама трговине, пољопривреде, грађевинарства, саобраћаја, као и сектору информационе технологије. 

"Орловска област се посебно истиче у области машиноградње, керамичкој индустрији и највећој количини производње житарица по глави становника у Русији. У суседству Орловске области су окрузи са 40-50 милиона становника и зато нам је циљ да формирамо логистички центар који би био средиште трговине робом из Србије у Русију и из Русије у Србију", рекао је Филатов.

Унапређењем економске сарадње кроз чвршће привредне везе наших градова, региона, јачаће и свеукупна економска сарадња наших двеју држава, нагласио је Филатов. 

"Политички односи двеју држава су на изванредном нивоу, интезивно радим на томе да се и економски односи наша два народа подигну на исти ниво. Спаја нас велико пријатељсво заједничка вера, традиција, историја, желим да нас истим интезитетом спаја и успешна економска сарадња. Привредници из Русије у Србији могу наћи потпуну подршку за своје инвестиције и спремност на отворену сарадњу", истакао је председник Националног савета Томислав Николић, саопштено је из тог савета.

Преузето је са http://www.rts.rs

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти