Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Честитка С.Лаврова поводом Дана државности Србије

Dai-epurin

 

Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је данас амбасадора Руске Федерације у Београду Александра Чепурина. 

Амбасадор Чепурин је уручио честитку министра иностраних послова Руске Федерације Сергеја Лаврова упућену првом потпредседнику Владе и министру спољних послова Ивици Дачићу, поводом Дана државности Републике Србије.

„Прими моје срдачне честитке поводом националног празника Републике Србије – Дана државности.

Ниво поверења и висока динамика руско-српских контаката убедљиво показују да се односи између наших земаља континуирано и продуктивно развијају.
Убеђен сам да ће успостављене, пре више векова традиције пријатељства и узајамне подршке, које су и сад од фундаменталног значаја, непроменљиво доприносити даљем продубљивању билатералних веза у свим областима. То у пуној мери одговара интересима народа Русије и Србије, доприноси јачању безбедности у балканском региону.

Желим ти здравље, благостање и успехе у твојим подухватима", наводи се у честитки министра Лаврова.

На данашњем састанку разговарано је о активностима и плановима за даљи развој билатералне сарадње у наредном периоду, са посебним акцентом на предстојећу посету министра иностраних послова Русије Сергеја Лаврова Београду, 21-22. фебруара 2018. године, у склопу обележавања 180 година од успостављања дипломатских односа Србије и Русије.

 

Преузето је са http://www.msp.gov.rs

Категорије: Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти