Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Чепурин: За извоз „фијата“ се чека одлука ЕАУ

Милош Ћурчин
 
Одлука о извозу аутомобила компаније „Фијат“ у Русију и даље се чека иако је Москва изразила спремност да се тај пројекат реализује, изјавио је за Спутњик руски амбасадор у Србији Александар Чепурин.
 

Он је објаснио да се то питање усаглашава у оквиру Евроазијске економске уније (ЕАУ) с обзиром да је за тако нешто неопходна сагласност и осталих чланица, међу којима су и Казахстан и Белорусија.

Према његовим речима, питања у вези са бесцаринским увозом или извозом у Евроазијској економској унији решавају се консензусом.

„Позитивно је што је српски председник Томислав Николић током посете Казахстану размотрио то питање са руководством те земље. Тржиште Евроазијске економске уније је прилично велико и постоји низ примера успешне сарадње са многим земљама, а самим тим постоји простор и за српске ’фијате‘“, истакао је Чепурин.

Руски амбасадор је упозорио да се у последње време у Русији бележи пад потражње за аутомобилима, међутим са временом ће се тенденција раста тржишта вратити, а „фијат 500Л“ свакако може да буде интересантан за тржишта земаља-чланица Евроазијске економске уније.

Руски амбасадор је додао да реализација овог пројекта може да буде узајамно корисна и да је неопходно ићи корак по корак у тој реализацији, а да у будућности обими испоруке могу бити и повећавани.Преузето је са: http://rs.sputniknews.com

Категорије: Економија Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти