Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Чепурин: Спутњик руши зид између Истока и Запада

 

Руски амбасадор у Србији Александар Чепурин изјавио је да је информација која се данас пружа превише једнострана и ствара све лошији однос Запада према Истоку који доводи до спуштања нове гвоздене завесе, док је новинска редакција Спутњика та која се бори против тога и настоји да сруши тај зид.

„С обзиром да је Србија део и Истока и Запада истовремено, сматрам да је то постојање Спутњика за нас веома важно. Спутњик има веома добру организацију и феноменалног главног уредника“, рекао је он на прослави прве годишњице постојања Спутњика у Србији.

Чепурин је истакао да је Спутњик за протеклих годину дана учинио јако пуно, те да ће његова популарност све више расти с обзиром да су основне теме тог медија будућност света, будућност Србије, интереси Србије, као и односи са Русијом.

„Спутњик је то што нас прати, то што је увек са нама. Желим вам јако пуно година успешног рада. Мислим да је прва година само почетак, а судећи по томе како је успешно прошла, како се веома питко и јасно и разумљиво та информација преноси народу, то је веома добар почетак и предодређује лепу будућност“, пожелео је руски амбасадор Спутњику.

Чепурин је додао да се Спутњик „родио“ истог дана када и Министарство спољних послова Русије, само 466 година касније, те да је и то добар знак да му предстоји добра будућност и да има све могућности да постане та агенција која „говори то што други прећуткују“.Преузето је са: http://rs.sputniknews.com

Категорије: Култура Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти