Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Чепурин и Вулин обишли мигове

Чепурин и Вулин обишли мигове

Министар Александар Вулин и амбасадор Русије Александар Чупурин

© Фото: Министарство одбране

 
Министар одбране Александар Вулин и амбасадор Русије Александар Чепурин, у пратњи команданта Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране генерал-мајора Ранка Живака, обишли су аеродром „Батајницу“, где су смештени авиони МиГ-29, које је донирала Руска Федерација, а где ће 20. октобра бити обележена годишњица ослобођења Београда.

Током сусрета министра Вулина и амбасадора Чепурина констатовано је да Руска Федерација високо цени политику војне неутралности Републике Србије, саопштило је Министарство одбране.

Наглашено је, такође, да је Република Србија захвална на принципијелној политици Руске Федерације у борби за очување територијалног интегритета и суверенитета на простору Косова и Метохије.

Министар Вулин и амбасадор Чепурин заједно су истакли успешну билатералну војну сарадњу двеју земаља, а сложни су и у оцени да су укупни односи две земље значајно унапређени захваљујући међусобном поверењу и личним односима председника Републике Србије Александра Вучића и председника Руске Федерације Владимира Путина.

Преузето је са https://rs.sputniknews.com

 

Састанак министра Вулина и амбасадора Чепурина



Министар одбране Александар Вулин и амбасадор Руске Федерације у Београду Александар Чепурин, у пратњи команданта Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране генерал-мајора Ранка Живака, обишли су данас аеродром „Батајница“ где су смештени нови авиони МиГ-29 које је донирала Руска Федерација, а где ће се 20. октобра обележити годишњица ослобођења Београда.
 
Током данашњег сусрета министра Вулина и амбасадора Чепурина констатовано је да Руска Федерација високо цени политику војне неутралности Републике Србије.
 
Наглашено је, такође, да је Република Србија захвална на принципијелној политици Руске Федерације у борби за очување територијалног интегритета и суверенитета на простору Косова и Метохије.
 
Министар Вулин и амбасадор Чепурин заједно су истакли успешну билатералну војну сарадњу двеју земаља, а сложни су и у оцени да су укупни односи две земље значајно унапређени захваљујући међусобном поверењу и личним односима председника Републике Србије, Александра Вучића и председника Руске Федерације, Владимира Путина.

 Преузето је са http://www.mod.gov.rs

Фото Министарство одбране Србије

 

Категорије: Економија Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти