Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Чепурин: Дан РС је очуван и сачуван, а сада ставити тачку

Амбасадор Русије у Београду Александар Чепурин изразио је задовољство што је референдум о Дану Републике у РС протекао мирно и на врло демократски начин са врло јасним резултатима.

Чепурин је рекао да је Русија против било каквог притиска, укључујући у том смислу и мешање страних дипломата.

"Дан Републике Српске је очуван и сачуван и Русија жели да на све ово буде стављена тачака", рекао је руски диломата новинарима у Београду.

Чепурин није желео да коментарише наредне потезе.

"Не видим смисао у томе да коментаришем хипотетички развој догађаја", истакао је Чепурин и подсетио на речи руског писца Виктора Скловског од пре једног века.

Скловски је, подсетио је Чепурин, говорио да је врло тешко комбиновати оно што ми мислимо са оним шта радимо и шта испада на крају.

"Колумбо је рецимо желео да пронађе Индију, али је пронашао Америку. Као и у литератури, ми тражимо своју Индију, али понекад отворимо изненада и Америку", рекао је руски амбасадор.

Исто тако је и у политици, нагласио је Чепурин.

"Референдум је одржан, резултати су сасвим јасни, а народ је на најдемократичнији начин исказао своје мишљење", закључио је Чепурин.

РТС

Aмбасадор Русиjе у Београду Aлександар Чепурин изразио jе данас задовољство што jе референдум о Дану Републике у РС протекао мирно и на врло демократски начин са врло jасним резултатима.

Чепурин jе рекао да jе Русиjа против било каквог притиска, укључуjуци у том смислу и мешање страних дипломата.

"Дан Републике Српске jе очуван и сачуван, и Русиjа жели да на све ово буде стављена тачака", рекао jе руски диломата новинарима у Београду.

Чепурин ниjе желео да коментарише наредне потезе jер, како jе рекао, може да се "измислили апсолутно било шта".

"Не видим смисао у томе да коментаришем хипотетички развоj догађаjа", рекао jе Чепурин и подсетио на речи руског писца Виктора Скловског од пре jедног века.

Скловски jе, подсети jе Чепурин, говорио да jе врло тешко комбиновати оно што ми мислимо са оним шта радимо и шта испада на краjу.

" Kолумбо jе рецимо желео да пронађе Индиjу, али jе пронашао Aмерику. Kао и у литератури, ми тражимо своjу Индиjу, али понекад отворимо изненада и Aмерику", рекао jе руски амбасадор.

Исто тако jе и у политици, рекао jе.

"Референдум jе одржан, резултати су сасвим jасни, а народ jе на наjдемократичниjи начин исказао своjе мишљење", рекао jе Чепурин.

 Танјуг

 

Категорије: Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти