Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Беседа А.Чепурина и А.Вулина

Подршка Москве актуелној политици Београда према КиМ

 

Министар одбране Александар Вулин разговарао је са амбасадором Русије Александром Чепурином, који је истакао принципијелну подршку Москве актуелној политици Београда према Косову и Метохији, као и у односима са Републиком Српском.

Александар Вулин је, такође, потврдио наставак војно-техничке помоћи у складу са договором председника Србије Александра Вучића и Русије Владимира Путина, саопштило је министарство одбране.

 Састанак Вулина и Чепурина
Састанак Вулина и Чепурина

Амбасадор Чепурин пренео је захвалност руског министра одбране Сергеја Шојгуа председнику Вучићу и министру Вулину за гостопримство и висок ниво организације и прославе 73. годишњице ослобођења Београда у Другом светском рату, као и Приказа дела оперативних способности Војске Србије 20. октобра ове године. 

Министар Вулин се захвалио на подршци Руске Федерације у остварењу спољнополитичких циљева и приоритета Републике Србије, а посебно на доследној подршци и уважавању српске политике војне неутралности.

Вулин је замолио амбасадора да министру Шојгуу пренесе захвалност на личном доприносу развоју билатералне сарадње у области одбране, додаје се у саопштењу.

Преузето је са http://www.rts.rs

Категорије: Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти