Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Балкански дијалог 2015

19. јуна у Новом Саду у хотелу „Парк” отворена Међународна конференција „Балкански дијалог 2015”, која ће трајати од 18. до 20. јуна 2015. године. Организатор догађаја је руски Фонд за подршку јавној дипломатији „Горчаков”. 

Учеснике је поздравио амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин.

Научно-практична конференција „Балкански дијалог 2015” реализује се у облику дискусионе платформе. Њен циљ је успостављања дијалога међу експертима и младим стручњацима са Балкана у сфери међународних односа, привреде и безбедности у међународном новинарству,

На конференцији ће учествовати представници 15 земаља. „Балкански дијалог” ће окупити преко 80 учесника из земаља балканског региона. Ове године конференција ће бити посвећена проблемима регионалне безбедности, енергетској политици светских актера на Балкану, историјским основама савремене геополитике региона, теми дијалога као пута за решавање историјских изазова.

Током пленарних састанака, јавних предавања за млађе учеснике, округлих столова, тематских секција и сусрета посебна пажња ће бити посвећена главним правцима међународне сарадње у сфери хуманитарних акција, привреде, политике и културе. 

Партнер руског Фонда „Горчаков” је српска грађанска организација „Српски код”. Медијски спонзори догађаја су „Росијска газета”, медијски центар „Руски експрес” и сајт „Руска реч”. 

„Балкански дијалог” је годишњи пројекат Фонда „Горчаков”, који се реализује у формату научно-практичне међународне конференције. Први сусрет је одржан 2013. у Бугарској на тргу Софијског универзитета светог Климента Охридског. „Балкански дијалог - 2014” је окупио за округлим столом у Београду представнике научне интелигенције, јавне личности и политичаре већине земаља Балканског полуострва. На маргинама конференције Србију је посетио председник Државне думе РФ Сергеј Наришкин.

Руска реч

Категорије: Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти