Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

А.Вучић одао почаст жртвама у Кемерову

Вучић одао почаст жртвама у Кемерову: Осећамо патње руског народа као своје (видео, фото)

Александар Вучић и Александар Чепурин

© Sputnik/ Сенка Милош
 
Сенка Милош

Председник Србије Александар Вучић уписао се у књигу жалости која је отворена у згради Амбасаде Руске Федерације у Београду поводом трагедије у тржном центру у Кемерову у којој је међу страдалима највише деце.

„У име Републике Србије и у лично име изражавам саучешће председнику Путину, братском руском народу и породицама страдалих у ужасној трагедији у Кемерову. Српски народ жали за жртвама међу којима има и много деце на исти начин на који и руски народ. Ова ужасна вест погодила је и уздрмала не само Русију, већ и Србију, јер српски народ осећа патње и бол руског народа као своје. Уверен да ћемо и у будућности делити и добро и зло, надам се да оваквих трагедија нећемо имати, али Руси увек могу да рачунају на српску подршку као што ми, Срби, знамо да ће Русија коју води Владимир Владимирович увек бити уз Србију. Нека је Богом просто, нека је лака земља свим страдалима у Кемерову“, написао је српски председник.

Ова ужасна вест погодила је и уздрмала не само Русију, већ и Србију, јер српски народ осећа патње и бол руског народа као своје, написао је између осталог Вучић у Књигу жалости.
© SPUTNIK/ СЕНКА МИЛОШ
 
"Ова ужасна вест погодила је и уздрмала не само Русију, већ и Србију, јер српски народ осећа патње и бол руског народа као своје", написао је између осталог Вучић у Књигу жалости.

Вучић је положио и цвеће испред зграде Амбасаде Русије. 

У Подворју Руске православне цркве у Београду јуче, 28. марта, одржан је парастос за жртве пожара у тржном центру у Кемерову, који је служио отац Виталиј Тарасјев.

Александар Вучић полаже цвеће испред Амбасаде Русије
© TANJUG/ ДРАГАН КУЈУНЏИЋ
Александар Вучић полаже цвеће испред Амбасаде Русије

Широм Русије и света грађани одају пошту страдалима у пожару који је избио у недељу у тржном центру „Зимска вишња“ у Кемерову. У пожару су погинуле 64 особе, а од тога је највећи број деце. Све жртве су идентификоване, а подигнуте су оптужнице против пет осумњичених за кривично дело у вези са пожаром у тржном центру.

Председник Русије Владимир Путин изјавио је да истрага пожара у Кемерову треба да буде објективна и транспарентна, да је неопходно проверити све верзије.

Он је наложио начелнику Истражног комитета да га редовно извештава о току истраге у Кемерову.

Извор: https://rs.sputniknews.com/politika/201803291115082556-Vucic-Kemerovo-knjigaalosti-/

 

Вучић: Патње руског народа осећамо као своје

Председник Александар Вучић у Амбасади Русије у Београду уписао се у Књигу жалости, отворену поводом трагедије у Кемерову, у којој су живот изгубиле 64 особе.

Председник Вучић је написао да у име Републике Србије и у своје лично име изражава најдубље саучешће председнуку Русије Владимиру Путину, руском народу и породицама страдалих.

Александар Вучић положио цвеће у Амбасади Руске Федерације
Александар Вучић положио цвеће у Амбасади Руске Федерације

"Српски народ жали за жртвама међу којима има и деце. Ова ужасна вест погодила је и уздрмала не само целу Русију већ и Србију, јер српски народ осеца патње и руског народа као и своје. Уверен да ћемо у будућности делити добро и зло надам се да оваквих трагедија нећемо имати", написао је Вучић.

Руси увек могу да рачунају на српску подршку као што ми Срби знамо да ће Русија коју води Владимир Владимирович Путин увек бити уз Србију, поручио је Вучић.

"Нека је с Богом просто и нека је лака црна земља свим страдалима у Кемерову", написао је председник Србије.

Након тога, Вучић је положио букет од 10 црвених ружа испред амбасаде Русије, где грађани остављају цвеће и пале свеће.

Пожар у тржном центру у Кемерову избио је у недељу на четвртом спрату, на коме се налазе биоскоп и дечији забавни центар и захватио је око 1.600 квадратних метара. Живот су изгубиле 64 особе, од тога 41 дете.

Извор:http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/1/politika/3088293/vucic-patnje-ruskog-naroda-osecamo-kao-svoje.html

Категорије: Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти