Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

АНСАМБЛ НАЦИОНАЛНЕ ГАРДЕ РУСИЈЕ У САВА ЦЕНТРУ

АКАДЕМСКИ АНСАМБЛ НАЦИОНАЛНЕ ГАРДЕ РУСИЈЕ И ЈОСИФ КОБЗОН У САВА ЦЕНТРУ

 

Поводом Дана ослобођења Београда Руски центар за науку и културу  и Сава Центар вас позивају на свечани концерт Академског ансамбла песама и игара Националне Гарде Русије.

Концерта је део славља који обележава 72. годишњицу ослобођења Београда здруженом акцијом Совјетске војске  и партизанских трупа.

Специјални гост концерта је заслужни уметник СССР, најпопуларнији и обожавани руски певач Јосиф Кобзон.

Његово име је уписано у Гинисову књигу рекорда као најнаграђиванији руски уметник. Пре неколико година руски астрономи су чак назвали једну новооктривену планету његовим именом.

Јосиф Кобзон је добитник великог броја награда и признања укључујући и орден заслуга за отаџбину. Такође је награђен и орденом Руске Православне Цркве – Свети кнез Данило Московски  II степена.

Академски ансамбл песама и игара је професионална трупа основана 1973. године под вођством мајора генерала Виктора Јелисејева (уметничког директора и шефа диригента). Од тада, Ансамбл је извео више од 9000 концерата којима је присуствовало више од 23000000 људи у више од 50 земаља, међу којима су Немачка, Италија, Француска, САД, Кина, Мексико, Бразил, Аустралија, и Средњи и Блиски исток.

1988. године Ансамбл је имао пријем код поглавара Римокатоличке цркве Папе Јована Павла II. Тридесеторо од  водећих солиста Ансамбла носе почасне титуле – заслужни и народни уметник.

Пред српском публиком Јосиф Кобзон и Ансамбл Националне Гарде Русије (који је једини војни оркестар који је наступао у Сикстинској капели, а такође и учествовао на церемонији отварања Зимских Олимпијских игара у Сочију 2014.г ) предтавиће репертоар руских народних песама, козачких песама, циганских песама и романси, као што су: „Очи чарније“, „Подмосковске вечери“, „Каљинка“, „Каћуша“ и многе друге, као и нови репертоар који укључује популарне песме из рата и арије из чувених опера.

20. октобар 2016. године у 20 часова
Велика дворана Сава Центра

 

 

 

Преузето је са www.ruskidom.rs

Категорије: Култура

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти