Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

АНСАМБЛ АЛЕКСАНДРОВ ПОЛОЖИО ЦВЕЋЕ У ПАРКУ «АЛЕКСАНДРОВ»

Учесници ансамбла Александров који су прошлог викенда посетили Србију, положили су цвеће у парку названом њиховим именом, а такође су на позив градоначелника посетили градилиште «Београда на води».

Подсетимо, у новембру прошле године у Београду свечано је отворен парк ансамбла Александров. Таква иницијатива појавила се у локалним властима након трагедије изнад Црног мора, када су у авионској несрећи погинули уметници овог светски познатог колектива који је вољен и у Србији.

Такође чланови колектива на челу са диригентом Генадијем Сачењуком су са градоначелником Зораном Радојичићем очишли зграду «Геозавода», где су се упознали са пројектом «Београд на води». Након тога су прошетали Савском променадом и обишли радове на згради «Кула А».

Генадиј Сачењук се топло захвалио Србима на пријему и изразио наду да ће ускоро ансамбл моћи наступити на територији «Београда на води».

Пре тога, у суботу увече, ансамбл Александров је на отвореном одржао величанствени концерт, испред Храма Светог Саве у Београду. Концерт је, према званичним подацима, пратило 15 хиљада становника српске престонице. Гледаоци су били одушевљени.

Преузето је са https://srb.news-front.info

Категорије: Култура Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти