Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Амбасадор уручио И.Дачићу честитку С.Лаврова

Лавров: Русија спремна за даљу присну сарадњу по питању КиМ

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров упутио је новогодишњу честитку првом потпредседнику Владе и министру спољних послова Ивици Дачићу, у којој му је поручио да је Москва спремна за даљу присну сарадњу у вези са косовским питањем.

Ивици Дачићу је честитку за Нову годину и Божић током данашњег сусрета уручио руски амбасадор у Београду Александар Чепурин, саопштило је Министарство спољних послова.

Састанак Ивице Дачића и Александра Чепурина
Састанак Ивице Дачића и Александра Чепурина

Лавров је у честитки, датираној на 21. децембар, "са дубоким задовољством" констатовао да је одлазећу годину карактерисало активно јачање стратешког партнерства између две земље.

"Одржани су бројни контакти на највишем и осталим нивоима. Убеђен сам да ће континуирана реализација зацртаних заједничких пројеката и планова даљег продубљивања руско-српске сарадње створити добру базу за наредне године", навео је Лавров.

Шеф руске дипломатије истакао је и да се сећа срдачног пријема који му је указан током посете Београду 21. и 22. фебруара 2018, поводом обележавања 180 година од успостављања дипломатских односа између Русије и Србије.

"Рачунам на нове сусрете у долазећој години ради наставка садржајне размене мишљења и координисања корака на међународној арени. Спремни смо за даљу присну сарадњу по косовском питању", поручио је Лавров.

У саопштењу МСП-а наводи се да су Дачић и Чепурин, поред размене новогодишњих честитки, током данашњег сусрета сумирали резултате одличне сарадње Републике Србије и Руске Федерације током 2018. године.

Током разговора било је речи и о припремним активностима поводом предстојеће посете руског председника Владимира Путина Београду.

Дачић је, како се наводи, рекао да та посета представља веома важан догађај за нашу земљу и народ и истакао да јој се придаје изузетан значај.

Извор: http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/1/politika/3367594/lavrov-rusija-spremna-za-dalju-prisnu-saradnju-po-pitanju-kim.html

Категорије: Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти