Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Амбасадор се састао са Градоначелником Београда З.Радојичићем

Наставак добрих односа Београда и Москве

 

Градоначелник Београда др Зоран Радојичић и заменик градоначелника Горан Весић разговарали су данас у Старом двору са амбасадором Руске Федерације у Србији Александром Чепурином.

Амбасадор Чепурин је том приликом уручио градоначелнику Радојичићу писмо градоначелника Москве Сергеја Собјањина у којем му честита именовање на позицију. Придруживши се честиткама, амбасадор Чепурин је констатовао да је сигуран да градоначелник Радојичић има око себе добар тим и да ће наставити са успешним радом.

Захваливши на честиткама, градоначелник Радојичић је истакао своје задовољство што је, током њихове недавне посете главном граду Србије, имао прилике да угости  чланове ансамбла „Александров” у згради Геозавода и покаже им највеће градилиште у главном граду - Београд на води. Истакао је своју намеру да настави са претходно започетим иницијативама са руском страном, и упутио позив руским компанијама да инвестирају у Београд.

Заменик градоначелника Београда Горан Весић је предложио да се у најскоријем периоду одржи презентација на којој би Град Београд представницима Амбасаде Руске Федерације представио све значајније пројекте које ће се радити у Београду, како би се отворила могућност учешћа руских фирми.

Током пријема, амбасадор Чепурин је позвао градоначелника да присуствује Фестивалу руског филма у Кинотеци, који се одржава од 4. до 8. јула. На састанку је било  речи и о учешћу делегације Београда на предстојећим форумима који се одржавају у Москви, попут урбанистичког, као и учешћу на међународној олимпијади за ученике средњих школа, на којој су београдски ђаци у прошлости били веома успешни.

Извор: http://www.beograd.rs/cir/beoinfo/1750158-nastavak-dobrih-odnosa-beograda-i-moskve/#prettyPhoto

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти