Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Амбасадор се састао с Министром одбране Србије

Састанак министра одбране и амбасадора Руске Федерације

Министар одбране Зоран Ђорђевић сусрео се са амбасадором Руске Федерације у Београду Александром Чепурином.

 

Поводом завршетка календарске године, сумирани су до сада постигнути резултати. Саговорници су се сагласили да постоји континуитет садржајне сарадње у области одбране, која у потпуности одражава стратешко партнерство и достигнути висок степен општих и политичких односа две пријатељске државе.
 
У разговору је констатовано да је недавна посета председника Владе Р. Србије Александра Вучића Руској Федерацији, поводом предстојеће испоруке шест авиона МиГ-29, била круна вишегодишње изградње садржајних односа и још једна потврда да интензивирање билатералне војне сарадње иде у правом смеру.
 
Министар Ђорђевић се захвалио на подршци коју руска страна пружа нашим спољно-политичким приоритетима, истакавши да нико не може да оспори нашу војну неутралност и избалансирану и проактивну спољну политику коју спроводимо упркос бројним актуелним изазовима.

 

Изражено је обострано задовољство због интензивирања вежбовних активности које су допринеле повећању функционалних и оперативних способности Војске Србије, као и због наставка садржајне војно-образовне и војно-техничке сарадње.
 
На крају разговора саоворници су честитали предстојеће новогодишње и божићне празнике.

Преузето је са: http://www.mod.gov.rs

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти