Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Амбасадор се састао с Министром Н.Поповићем

Поповић: Србија захвална Русији на подршци за Косово

 

Србија је захвална Русији на подршци у очувању територијалног интегритета и суверенитета по питању Косова, рекао је министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић на састанку са амбасадором Русије у Србији, Александром Чепурином.

"Та подршка је исказана захтевом за одржавање седнице Савета безбедности УН након што је такозвани парламент у Приштини усвојио законе о формирању војске лажне државе Косово. А недавно је то учињено и приликом гласања против пријема лажне државе Косово у Интерпол, у чему је Русија имала одлучујућу улогу", рекао је Ненад Поповић.

Састанак министра Поповића и амбасадора Чепурина
Састанак министра Поповића и амбасадора Чепурина

Истакао је да формирање такозване војске Косова означава коначан крах Бриселског споразума који је открио праве намере појединих западних земаља да Приштина у бриселском дијалогу добије све, а Србија све да изгуби, саопштено је из Кабинета министра Поповића.

"Ако дијалог Београда и Приштине некада у будућности буде обновљен, он би требало искључиво да се води уз посредство Русије и других чланица Савета безбедности Уједињених нација", нагласио је Поповић.

Амбасадор Чепурин је још једном исказао став Русије да ће ова земља наставити да принципијелно поштује међународно право и Резолуцију 1244 Савета безбедности УН по којима је Косово саставни и неотуђиви део Републике Србије, наводи се у саопштењу.

Извор: http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/1/politika/3359196/popovic-srbija-zahvalna-rusiji-na-podrsci-za-kosovo.html

Категорије: Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти