Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

АМБАСАДОР РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ КОД ПРЕДСЕДНИКА НИКОЛИЋА

Београд, 09. фебруар 2015. године – Председник Републике Србије Томислав Николић примио је данас амбасадора Руске Федерације Александра Чепурина и поводом ужасне несреће на Јамалу, на северу Руске Федерације, где је у пожару на градилишту страдало шест српских држављана, затражио спровођење темељне истраге о узроцима несреће и да се свуда где су као радници ангажовани наши држављани посвети већа пажња условима рада.

 

Председник Николић и амбасадор Чепурин изразили су жаљење због последњих трагичних догађаја у Украјини и истакли жељу да се конфликт што пре реши, ако је могуће и на састанку који ће се одржати ове недеље.

Амбасадор Русије се захвалио председнику Николићу на конструктивном држању делегације Републике Србије у Парламентарној скупштини Савета Европе током седнице на којој се расправљало о учешћу делегације Руске Федерације у раду Парламентарне скупштине Савета Европе. Он је истакао да је његова земља свесна да су на нашу делегацију вршени одређени притисци, али да Русија цени то што су наши парламентарци до краја задржали јединствен и принципијелан став.

Преузето са http://www.predsednik.rs/pres-centar/saopstenja 

Категорије: Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти