Пажња: налазите се на старом сајту

Поштовани корисници, обавештавамо Вас,
да се нова верзија сајта налази на адреси - serbia.mid.ru

Амбасадор Русије честитао је годишњицу "Фабрики бакарних цеви" у Мајданпеку

Председник Србије Томислав Николић обишао је данас Фабрику бакарних цеви у Мајданпеку где је, заједно са амбасадором Русије у Србији Александром Чепурином и руководством руске компаније УГМК холдинг, пустио у рад азотно постројење.

Николић је, након обиласка фабрике и пуштања у рад азотног погона, пред окупљеним радницима и пословодством компаније истакао да је Фабрика бакарних цеви у Мајданпеку, захваљујући успешној приватизацији, постала високо рангирани, специјализовани произвођач инсталационих и индустријских бакарних цеви у европским размерама.

"Најбољи показатељ је чињеница да је у периоду након приватизације обим производње повећан четири пута, од 3.000 на 12.000 тона годишње, чиме је практично постигнут максимални ниво прозиводње", рекао је Николић.Он је додао да је висок квалитет улазне сировине, модернизација опреме и примена савремених технологија израде, омогућавају повећан обим производње и обезбеђују врхунски квалитет бакарних цеви.

"Захваљујући таквом квалитету готових производа, конкурентним тржишним ценама и доброј пословној политици Фабрика бакарних цеви задовољава 80 одсто укупне потражње домаћег тржишта и један је од највећих извозника у Србији. Производи се пласирању на тржишта западне и источне Европе, Азије, Африке и Канаде", рекао је Николић.

Говорећи о новом азотном постројењу председник Србије је истакао да та инвестиција омогућава побољшање квалитета производа и да ће то неспорно допринети очувању досадашњих и привлачењу нових пословнох партнера.

"Друштвено одговорно пословање руског инвеститора доприноси економском, еколошком и културном развоју и напретку локалне заједнице и региона, али и јачању сарадње и пријатељских веза два словенска народа", оценио је Николић.Као што је проналазак бакра представљао прекретницу у развоју људске заједнице и означио почетак металног доба, додао је Николић, тако верујем да су и досадашњи успеси фабрике наговештај, "не бакарне већ златне будућности".

У Мајданпеку је данас обележено 35 година од оснивања Фабрике бакарних цеви а. д. Мајданпек и десет година откако је ту фабрику приватизовала руска компанија УГМК холдинг. Свечаности су присуствовали амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Чепурин, као и пословодство и запослени компаније УГМК.

Извор: Танјуг

Честитајући руководству и радничком колективу "Фабрике бакарних цеви" срећну годишњицу Амбасадор Русије наиме је рекао следеће:

"Последњих неколико година бележи се значајно проширење руско-српске сарадње у низу грана, пре свега у енергетици, транспортној инфраструктури, металургији, пољопривреди, туризму, финансијској и банкарској сферама. Робни промет који је 2013. године достигао 3 милијарде само је могући минимум. Сигуран сам да ће се робна размена енергично повећавати.

Током последњих десет година у доста тешким економским условима руско-српско предузеће није само издржало проверу временом, већ је успело да у тесној сарадњи са кровном руском компанијом инвестира више од 10 милиона долара у своју модернизацију, да четвороструко повећа обим производње, побољша квалитет производа, очува радна места. Предузеће је постало један од највећих извозника у Србији.

Десетогодишњица наше сарадње у Мајданпеку је пример руско-српске економске сарадње од узајамне користи. Ценимо подршку и пажњу према овом предузећу од стране Председника Томислава Николића, Владе, локалних власти. То је јако битно.

Желим успех и срећу предузећу и његовим радницима.

Срдачно честитам годишњицу! "

 

Категорије: Економија Политика

Контакти

Амбасада

Тел: +381 (0)11 361 1090; +381 (0)11 361 1323
Емаил: rusembserbia@mid.ru
Web: serbia.mid.ru

Конзулат

Тел: +381 (0)11 361 3964, 361 7644, 361 3180
Емаил: cons.serbia@mid.ru


остали контакти